Rekordrask scoring i ny uavgjort for A-laget

Postet av Driv Menn Senior A den 8. Mar 2015
Det tok kun 17 sekunder før Marius Nyquist sendte hjemmelaget i en rekordtidlig ledelse. Men selv etter å ha ledet to ganger, endte det for andre gang på en uke uavgjort for A-laget. Til tross for det var det mye spennende å ta med seg videre.

Årets første hjemmekamp for seniorene ble en underholdende kamp, der lagene byttet på ledelsen, men som til slutt endte uten seierherrer. Marius Nyquist ga hjemmelaget ledelsen i det som må være den raskeste scoringen for A-laget, ihvertfall på lang lang tid.
Kun minutter senere var lagene like langt, da en markeringssvikt sørget for at Langhus altfor enkelt kunne utligne.

Det var en første omgang som ble litt preget av sterk medvind for gjestene. Hjemmelaget ble presset lavt i banen og slet med å flytte spillet høyere i banen. Langhus kom også til et par gode muligheter, men metallet og en god keeper sørget for at stillingen stod seg til pause.

Det var også knyttet stor spenning til Driv sin nye formasjon. Hovedtrener Roger Svendsen lot seg inspirere av sin kollega i Mjøndalen og sendte gutta ut i en offensiv 3-4-1-2 formasjon. Dette var både spennende og interessant. Blåtrøyene løste dette stort sett greit og spesielt midtstoppertrioen imponerte med stødig og trygt forsvarsspill.

Medvind i 2.omgang skulle gi hjemmelaget et løft og spillet blir flyttet høyere i banen, uten å by på all verdens problemer for de burgunderrød. Det er faktisk Langhus som skal skape trøbbel da vi ikke er våken på en dødballvariant og en god avslutning sender bortelaget i ledelsen. For andre gang sørger markeringssvikt for mål i mot, sløvt!

Hjemmelaget jobber seg gradvis mer inn i kampen og skaper noen sjanser uten å få uttelling. Etter 72 minutter kombinerer hjemmelaget fint. Braathen spiller til slutt igjennom Degrum som plasserer ballen iskaldt bak bortelaget keeper.
Etter dette trykker hjemmelaget voldsomt på og kommer til flere muligheter. Gjestene har løpt ifra seg og en noe frustrert Langhusspiller klarer det kunststykket å prate på seg to gule kort. Tidlig dusj og Driv skal fullføre kampen med en spiller mer.

Marius Nyquist har etter alle solemerker navnet sitt i historiebøkene etter den rekordtidlige scoringen. Etter 81 minutter bør han strengt talt få navnet inn i boka for tidenes bom på Mjær stadion. Fra 3 meter er det bare å bredside ballen i det tomme buret, men på en merkelig måte stokker han beina som bambi på isen og ballen klareres til corner.
På det påfølgende hjørnesparket så bøter nevnte Nyquist på skaden. En perfekt serve finner hode til Stein Arild Degrum, som setter sitt andre mål for dagen. 3-2 til hjemmelaget.

Med en man mer burde Driv sine utvalgte klart å lukke kampen, men 5 minutter før slutt gir vi bort et frispark 20 meter rett foran mål. Bortlagets kaptein tar sats og skrur ballen elegant over muren, uten mulighet for Shangar. 3-3 og lagene er like langt som når de startet.

De siste minuttene tikker unna uten at lagene skaper noe særlig og kampen ender uavgjort. Noe som kanskje kan sies å gi et riktig bildet av kampen.
Driv viser til tider at de har noe på gang, men blir som tidligere straffet knallhardt for feilene de gjør. Med en måned igjen til seriestart er det fortsatt tid til å justere dette.
Neste treningskamp er lørdag 21 mars kl.13.00 på Mjær stadion. Da kommer Huringen på besøk.

Laget: (3-4-1-2)
Shangar, Dennis, Flåten, Eide, Nyborg, Kjell, Nordlie, Killerud, Nyquist, Skøyum, Degrum.

Innbyttere: Aarvold, Braathen, Ludvik, Vemund.

Kampfakta:
Driv - Langhus 3-3 (1-1)

Mål:
1-0 Nyquist 17 sek.
1-1 Langhus 8 min.
1-2 Langhus 59 min.
2-2 Degrum 72 min.
3-2 Degrum 81 min.
3-3 Langhus 85 min.

Sportslig hilsen

Mads Randem