Sterk førsteomgang sørget for kontrollert seier

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 10. Mai 2019

(Skiptvet-Driv 2-6) Sesongen første bortetur endte med sesongens andre seier og blåtrøyene topper tabellen etter en kontrollert seier over jumbo Skiptvet. (Vetle Basma var sterkt delaktig i flere av målene. Arkivfoto: Magne Berg)

For det var aldri noen tvil om hvor seieren skulle havne torsdag kveld. Driv tar kontroll på kampen fra første spark på ballen og ruller opp det ene angrepet etter det andre. Hjemmelaget er svært tafatte og har ingenting å by på.

Kampen er 8 minutter gammel da Sørsdal bredsider inn kveldens første etter et godt angrep på venstresiden. Kvarteret er passert da det rulles opp på høyre, Nyquist finner Basma som enkelt dobler for gjestene. Like etter vil Nyquist gjøre det selv og skrur et hjørnespark rett i mål. 0-3.

Frustrerte verter forsøker å trykke til, men kommer stort sett for sent inn i duellene. Noen av taklingene er av den unødvendige sorten og det hadde ikke vært noe å si på om fløytespesialisten hadde flekket opp et rødt kort på en av etterslengerne.

Innen halvtimen er spilt er kampen punktert. Først er det Sørsdal som server til Nyquist sin andre for kvelden, før Basma gjør det meste selv og sørger for at det står 0-5 på tavla. De tilreisende roer det ned og stillingen står seg til pause.

2.omgangen blir en helt annen og er lite å skrive hjem om. Blåtrøyene tar foten av pedalen og senker seg på vertenes nivå. Skiptvet får en tidlig redusering etter passivt forsvarspill på en dødball. Resten av omgangen består stort sett av dueller og kamp om andreballen. I store perioder ser 7.divisjonsoppgjøret ut som, ja nettopp et 7.divisjonsoppgjør.

Vemund Garden kvitterer ut sin første scoring for året med ti minutter igjen, før hjemmelaget for æren av å putte kveldens siste og kan pynte på resultatet.

Driv vinner 6-2 i en kamp som var avgjort etter en halvtime. Noe skuffende at blåtrøyene senker seg såpass i 2.omgang, men seieren er aldri truet og laget står med full pott etter to serierunder. Neste kamp spilles søndag 19.mai kl.16.00. Da venter eksotiske Badebyen Drøbak på Seiersten stadion.

Skiptvet-Driv 2-6 (0-5)