Comeback sikret ny seier - Sjekk hva gutta fikk på Drivbørsen!

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 6. Mai 2018

(Abildsø-Driv 3-5) A-laget havnet tidlig under med to mål, men kampen endret karakter etter at to kvinnelige tilskuere tok tak i ballene til gutta. Dette resulterte i en ny seier og blåtrøyene henger nå med i tetsjiktet. (Arkivfoto: Magne Berg)

Ny bortekamp, denne gangen mot Abildsø på Norges verste kunstgressbane ved idylliske Østensjøvannet. Lørdagskamp og sol, begge deler en uvant faktor på kampdag for Drivguttene som kanskje fikk stikk i åpningsminuttene?

Verst tenkelig åpning blir utfallet. Bare fem minutter var gått da et frispark finner veien til mål igjennom(!) den porøse muren. Selv en tujahekk ville gjort mer nytte for seg. De hvitkledde gjestene ligger lavt og kompakt, men er svært passive i presset. Halve omgangen er passert når Langsrud spilles fri og dobler vertenes ledelse.

En meget frustrert Coach lar guttenes prestasjon gå utover flasker, bagger og medisinsk utstyr uten at dette hjelper denne sesongen heller.

Minutter før pause skjer det noe som endrer kampbildet. To av Drivs menn sine bedre halvdeler registrerer at to fotballer er på vei ut av banen. Begge to viser en heltemodig innsats for å få ballene i spill ved å plukke opp hver sin og kampen kan fortsette.

Sekunder etter hendelsen scorer Fredrik etter at Haug bryter høyt i banen. Eldstemann Skøyum svinger ballen elegant i lengste hjørnet. På overtid i omgangen kommer utligningen. Stein svinger hjørnesparket på bakerste og mellomste Skøyum stanger inn kula. Dommeren finner ut at det får være nok og sender lagene til en pauseprat.

Med avslutningen på omgangen burde Driv dra med seg momentum inn i 2.omgangen, men den gang ei. Passivitet og rør i bakre rekker åpner scoringsballet for hjemmelaget bare sekunder etter avspark. Heroisk innsats fra Theo og Tobias hindrer 4-2 minutter etterpå.

Det tas umiddelbart grep fra bortelaget, som legger om til 4-4-2 og sender Nyquist og Sørsdal på topp.

Det betaler seg like etter. Nyquist spilles fri, felles innenfor boksen og dommeren peker på straffemerket. Nyquist ekspederer straffen selv, sender keeper feil vei og lagene er igjen like langt. Gjestene overtar kampen fullstendig. Forsvaret sitter, det løpes mer og hvittrøyene tar for seg i duellene. Kontringene kommer på løpende bånd og da timen er passert sender Stein bortelaget i føringen for første gang i kampen.

Flasker og bagger får stå i fred og det er god stemning blant gjestenes innbyttere og supportere. Tre minutter før full tid pakkes også hjertestarteren bort da Stein setter sin andre etter forarbeid av Nyquist.

Etter en noe treg start har gutta virkelig brettet opp ermene og henger nå med i opprykkskampen. Selv med en halv startellever ute viser Driv at det er god bredde i laget. En for anledningen svært ung tropp (20,2 år i snitt) tar med seg en svært smakfull seier hjem til Ytrebygda.

Neste kamp kommer allerede førstkommende onsdag hjemme mot Klemetsrud på stadion. Det blir garantert en knokkelkamp som du ikke vil gå glipp av. Avspark kl.20.15.

Abildsø-Driv 3-5 (2-2)

Abildsø kunstgress, ca 30 tilskuere

Laget: (4-3-3) "DRIVBØRSEN" av Joachim Flåten.

Theo Jørgensen 6 - Slipper inn 3, uten direkte skyld. Har et par viktige innvolveringer.

Tobias Korsæth 7 - Grei kamp på backen. Løfter seg stort som stopper.

Stian Skøyum 6 - Glipper mannen på 2-0. Stenger butikken sammen med Tob i 2.omg.

Marius Nyquist 7 - Litt rør på stopperplass. Er med på å snu kampen når han flyttes frem.

Dennis Hoel 5 - Passiv på tredje baklengsmålet. Ellers grei kontroll.

Eirik Sørsdal 6 - Legger ned mange løpemeter. Viktig oppspillspunkt når han flyttes frem.

Matas Jakubonas 6 - Anonym i første omgang. Spiller seg stort opp i 2.omg.

Mats Haug 5 - Tung i beina etter 3 kamper på 4 dager. Har en assist.

Vemund Garden 6 - Skaper lite offensivt, men har full kontroll på backen i 2.omg.

Fredrik Skøyum 6 - Varierende, men scorer igjen. Går tom og byttes ut.

Stein Arild Degrum 8 BB - Løper mest, scorer to og har assist. Viktig for laget.

Innbyttere:

Felix Løland 6 - Best på laget 1 mot 1 defensivt.

Jonas Hov 6 - Positivt innhopp. Tør å holde i ballen og står bak det femte målet.

Sean Olsen 4 - Gjør jobben når han kommer inn. Lojal spiller.

Marius Skøyum 4 - Kommer inn for å sikre seieren og lykkes med det.

1-0 Abildsø 5 min

2-0 Abildsø 24 min

2-1 Fredrik Skøyum 40 min (Haug)

2-2 Stian Skøyum 45 min (Stein)

3-2 Abildsø 46 min

3-3 Nyquist 66 min (straffe)

3-4 Stein 73 min (Nyquist)

3-5 Stein 87 min (Nyquist)