Garden med hattrick da Oppegård ble smadret

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 23. Sep 2017

På en dag der alle i blått var i fyr i flamme, gnistret det litt ekstra av Vemund Garden. 21-åringen stod for tre av scoringene da Driv fikk en etterlenget opptur i bunnoppgjøret mot Oppegård. - Årsbeste, mente Knut Hovel Heiaas. (Foto: Magne Berg)

Nedrykket var et faktum etter forrige serierunde, men det preget ikke de blåkledde. Sulten på en skikkelig avslutning gjorde det vanskelig å være Oppegård-spiller på stadion torsdag kveld. De gulkledde er i desperat poengnød og kjemper for å beholde plassen i årets 5.divisjon.

Åpningskvarteret er tett og jevnt, uten sjanser til noen av lagene. Hjemmelaget presser høyt og tvinger frem mye feil fra bortelaget. Driv hadde for anledningen gått bort fra sin vante formasjon som et mottrekk til Oppegård sin 3-backslinje. Planen fungerte såpass godt at gjestene la om formasjonen halvveis i omgangen.

Dette ga lite resultat for de tilreisende, heller tvert om. Vertene tar grepet om kampen og begynner så smått å skape sjanser. Først er Hovel bare centimetere unna før Sørsdal setter en god mulighet utenfor. Defensivt har blåtrøyene full kontroll.

Halvtimen er passert da Driv skrur opp tempo. En glimrende stikker fra Nyquist sender Stein igjennom, som banker ballen i nettaket fra skrått hold. Scoringen virket som en ekstra vitamininnsprøytning for hjemmelaget og bare 3 minutter etter dobles ledelsen. Mats Haug svinger inn, godt ettertrykk fra de blå sørger for at Hovel kan krige inn sitt ellevte seriemål for sesongen.

Like før pause presenterer EA-journalist og Bogerud-arvtageren, Vemund Garden seg. Han beskriver sin første scoring slik. - Første lempa jeg ballen frem til Hovel som tok ned ballen og spilte meg alene med keeper. Jeg tok imot ballen og la den iskaldt ned i nærmeste hjørnet på ekte goalgettervis uttaler tekstil-sønnen.

3-0 står seg til pause.

Oppegård må opp og frem i den andre omgangen, men får seg en kalddusj før to minutter er spilt. Igjen er det hurtigtoget fra Elgveien.

- Nr 2 holder Nyquist et dribleshow på rundt 5 minutter ute på høyrekant før han skjærer ned mot linja og inn mot mål. Han tupper den inn til meg som står foran mål og jeg ser ikke noen annen mulighet enn å på lekkert vis flikke ballen mellom beina på keeper og i nettmaskene.

Beskjedent fra unge Garden.

De fleste trodde nok kampen var punktert, men for de som har fulgt A-laget i år vet man at fire scoringer ofte ikke holder. En ellers meget god Theo Jørgensen er uheldig etter snaue timen og gjestene reduserer. Ikke lenge etter tenner de gulkledde et lite håp da deres svar Coutinho limer ballen i krysset fra 20 meter.

Oppgård har kanskje Coutinho, men Driv har Vemund Garden. Like etter reduseringen kommer kveldens femte for hjemmelaget og Gardens tredje som han beskriver slik.

- Nr 3 lemper Nyquist ballen inn i bakrom på meg, jeg bruker mitt eminente overblikk til å se at keeper kommer ut tidlig. Da bestemmer jeg meg enkelt og greit for å lobbe ballen på utsøkt vis over en sjanseløs keeper og ned i mål.

Scoringen sikret vertenes spillere arbeidsro. Coach virket ikke like overbevist og fremstod som et nervevrak til det gjenstod fem minutter av kampen. Da byttes Sean Olsen inn og overtar Hoels plass på venstre back.

I det påfølgende angrepet blir nevnte Sean med i en registrert super-kontring. Stein skrur på turboen og utleverer parkeringsbøter til måpende gultrøyer. Avslutningen står ikke helt i stil, men på returen dukker Rally-Olsen opp og fastsetter sluttresultatet til 6-2. En sterk seier og en solid opptur for en hardtarbeidende gjeng blåtrøyer.

Årets siste kamp spilles borte mot BVH neste uke. Foran den siste serierunden står Hovel og Nyquist med 11 nettkjenninger hver. Her blir det nok en kamp i kampen.

Driv-Oppegård 6-2 (3-0)

Mjær stadion, 50 tilskuere

Laget: (4-3-3) Theo, Tobias, Flåten, Troy, Hoel (Sean 85) Stein, Haug (Matas 76) Sørsdal, Nyquist (Stian 78) Hovel (Felix 70) Vemund (Fredrik 74)

1-0 Stein 33 min

2-0 Hovel 36 min

3-0 Vemund 43 min

4-0 Vemund 47 min

4-1 Oppegård 54 min

4-2 Oppegård 63 min