Knuste serielederen - tar sommerferie på tabelltopp

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 14. Jun 2019

(Korsgård-Driv 1-4) A-laget fortsetter den gode formen og i går fikk ubeseirede Korsgård unngjelde. En strålende førsteomgang sikret seieren til de blå - og divisjonen fikk en ny serieleder. (Foto: Magne Berg)

Det var tydelig at det brygget opp til toppkamp på Hov kunstgress. Supportere av de blå som vanligvis kun er å finne i trygge omgivelser på hjemmekamp hadde tatt den korte turen til Askim. Media var på plass med begge lags respektive lokalaviser. Både Smaalenenes og Enebakk Avis hadde børstet støv av kamera og notatblokk.

Eirik Sørsdal må melde pass like før oppvarming da en kjenning i lysken forhindrer veteranen i å yte sitt beste. Det ga mulighet fra start for Fredrik Skøyum som stilte med friske fraspark etter å ha stått over forrige kamp.

Driv går respektløst til verks og trykker hjemmelaget lavt i innledningen. Dobling på kant er oppskriften og de blåkledde tilriver seg et godt initiativ. Allerede etter fem minutter blir det en kjempesjanse etter en corner fra Marius Nyquist, men de grønnkledde får klarert på streken. Gjestene fortsetter trykket, uten uttelling, men tilskuerne kjente at noe var på gang.

Omgangen nærmer seg halvspilt da det smeller. Vemund Garden leser spillet og regisserer en mønster-kontring. Han finner Nyquist, som plasserer ballen elegant i lengste hjørnet. Like etter overtar målscoreren regissørrollen. Nyquist finner Anders Grøholt som går på et klassisk Leo-løp og iskaldt plasserer ballen forbi Tommie Vredebregt i Korsgårdburet. 0-2 og vertene virker lamslått.

Gnisten tennes hos grønnskjortene like etter. Et frispark fra 20 meter bøyes rundt muren og reduseringen setter fyr på kampen. Kenneth Rustad tar rollen som brannmann minutter etter da han kriger inn en retur etter avslutning fra Vetle Basma. En omdiskutert scoring hvor hjemmelagets keeper raser og mener seg snytt for frispark i den samme duellen.

Driv fortsetter å skape sjanser og ti minutter før pause stusser Kenneth Rustad ballen i bakrom, Nyquist timer perfekt og banker inn sin andre scoring for kvelden. Et glimrende angrep, som det for øvrig var mange av fra gjestene denne kvelden. Blåtrøyene tar med seg en komfortabel ledelse til pause.

Andre omgang åpner med et smell. Vetle Basma får ballen på 20 meter og banker ballen i tverrliggeren.

Korsgård gjør et forsøk på å få kontakt det første kvarteret av omgangen, men bortelaget rir stormen av. Den siste halvtimen har de blå god kontroll, kun avbrutt av sporadiske forsøk fra de grønnkledde. Størst er sjansen da vertenes Eirik Johansen treffer stolpen (eller var det hjulet) men nærmere kommer de aldri redusering.

De siste minuttene får gjestene flere muligheter til å øke ledelsen. Nyquist spilles fri, men setter ballen over målet. Vemund Garden får på overtid en enorm mulighet, men avslutningen blokkeres i siste liten.

Driv kontrollerer 2.omgangen og seieren etter en svært overbevisende første omgang. Blåtrøyene tar sin fjerde strake seier og tar samtidig over tabelltoppen fra Korsgård. Lagene tar nå sommerferie før en spennende høstinnspurt starter 15.august.

Kampfakta:

Korsgård-Driv 1-4 (1-4)

Hov kg, ca 30 tilskuere

Laget: (4-3-3) Theo Jørgensen - Stein Arild Degrum, Stian Skøyum, Stian Stubberud, Vemund Garden - Vetle Basma, Benjamin Røkeness, Anders Grøholt - Marius Nyquist, Kenneth Rustad, Fredrik Skøyum.

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 11. Jun 2019

(Vansjø/Svinndal-Driv 1-4) Driv tok sin tredje strake seier og snuste på årsbeste siste dagen i pinsen. Bare ineffektivitet hindret at seieren ble enda større og torsdag venter serielederen i Askim i siste kamp før sommerferien. (Foto: Magne Berg)

Men det var de rødkledde fra Våler som kom best i gang. Fremoverrettet og direkte, så truet de blåtrøyenes bakrom gang på gang innledningsvis. Først er Andreas Sandum nære på, men bortelaget slipper unna med en advarsel. Den tar de ikke på alvor minuttet etter da seriens toppscorer Haakon Solli spilles fri og er klinisk da han setter ballen forbi en sjanseløs Theo Jørgensen.

Gjestene svarer umiddelbart og så som ofte før er det en dødball. Røkeness slår inn på bakerste, finner Stian Skøyum som lemper inn og finner Nyquist som banker inn utligningen. Etter scoringen tar Driv over spillet og ruller opp en rekke gode angrep. Mange av angrepene resulterer i dødballer og der har de blå vist seg meget sterke i årets sesong. Så plaget er hjemmelaget av blåtrøyenes dødballer at de sender hjem samtlige spillere ved hver anledning.

Halvtimen er passert da bortelaget får en stor sjanse. Nyquist kommer rundt på høyresiden og finner Vetle Basma som stupheader ballen i stolpen. Minutter før pause får gjestene ytterligere to sjanser på dødball, men marginene er på vertenes side og lagene er like langt da de går til hvilen.

Andre omgang åpner med et smell. Et oppspill finner en sterk Kenneth Rustad som holder unna og legger igjen til Eirik Sørsdal som limer ballen i mål fra drøye 20 meter. Veteranens femte scoring for sesongen og allerede en tangering av fjorårssesongen.

Driv fortsetter å produsere sjanser og har full kontroll på kampen. Det lille V/S hadde å by på fra første omgangen er borte og de blå er meget stødige defensivt. Det legger grunnlaget for gunstige brudd og en rekke gode overganger.

Det eneste negative å si om bortelaget denne kvelden er effektiviteten. Laget skaper i overkant av 15 målsjanser igjennom kampen, og spesielt andre omgangen har blåtrøyene flere fete muligheter til å punktere kampen. Først med snaue kvarteret igjen sitter den tredje scoringen. Nyquist drar seg inn fra høyrekanten og banker ballen nede i nærmeste hjørnet. Partysvenskens syvende scoring for sesongen, det samme som Vetle Basma.

Vålerguttene virker resignert og gjestene drar ned tempo og har full kontroll på kampen. På overtid spilles Nyquist alene igjennom, men meies ned av en utrusende keeper. Utrolig nok slipper burvokteren unna det røde kortet. Det spiller mindre rolle når Benjamin Røkeness banker frisparket kontant ned i hjørnet og fastsetter sluttresultatet til 1-4 og 3 meget velfortjente poeng til guttene fra Ytrebygda.

Nå venter to dager hvile før serieleder Korsgård venter til toppkamp i Askim torsdag. Med seier der er lagene a` poeng før høstinnspurten.

Kampfakta:

Vansjø/Svinndal-Driv 1-4 (1-1)

Kirkebygden kg, ca 30 tilskuere

Laget: (4-3-3) Theo Jørgensen - Stein Arild Degrum, Stian Skøyum, Stian Stubberud, Vemund Garden - Eirik Sørsdal, Benjamin Røkeness, Anders Grøholt - Marius Nyquist, Kenneth Rustad, Vetle Basma.

Innbyttere: Mathias Hov, Jonas Hov, Marius Skøyum, Waleed Ul-Haq.

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 7. Jun 2019

(Driv-Eidsberg 4-1) Driv tok årets tredje hjemmeseier av like mange mulige da Eidsberg ble slått torsdag kveld. I en slitekamp fullt av dueller var blåtrøyene det beste laget og er for alvor med i kampen om opprykk. Nå venter en spennende uke før laget tar sommerferie. (En av banens giganter, Eirik Sørsdal. Foto: Magne Berg)

Hjemmelaget tar kommandoen fra start og ruller opp flere gode angrep. Spesielt på kantene kommer vingene til sin rett og bare en svært dyktig keeper hindrer vertene i ta en tidlig ledelse ved flere anledninger. Marius Nyquist får blant annet to muligheter, den ene enorm, men et tigersprang fra den rosakledde burvokteren nekter 26-åringen scoring.

Omgangen nærmer seg halvspilt da en drikkepause finter ut bortelaget. Benjamin Røkeness har vært på sidelinjen for en liten slurk da han stikker i bakrommet og banker inn 1-0 etter en glimrende stikker fra Vetle Basma. Et par minutter senere får vi en scoring av internasjonalt kaliber. Venstreback Anders Grøholt legger inn og ballen stusses i mål av høyreback Stein Arild Degrum. Back til back-scoring, bare som på de store arenaene verden rundt.

Halvtimen er passert da vertene på ny kommer til en stor mulighet, men ballen vil ikke i mål.

De siste ti minuttene jobber gjestene seg inn i kampen. Ballen bankes langt og det blir mye kriging fra begge lag. På overtid kombinerer Eidsberg seg inn i boksen og banker inn reduseringen i lengste hjørnet. Sjanseløst for en ellers meget trygg og solid Theo Jørgensen i hjemmelagets mål.

Benjamin Røkeness gratuleres med 1-0 scoringen. Foto: Magne Berg

2.omgangen åpner med tette dueller og lite finspill fra begge lag. Bortelaget står høyere og det gir gode overgangsmuligheter for de blå, men presisjonen er ikke god nok. Den første halvtimen er nærmest kjemisk fri for målsjanser.

Med kvarteret igjen får grønntrøyene sin største sjanse til utligning. Fra kloss hold kommer deres kantspiller til avslutning, men Jørgensen har full kontroll. Driv foretar et par bytter og tar bedre vare på kontringene. En av de resulterer i en av mange hjørnespark for kvelden. Nyquist slår hardt inn på første stolpe og Basma stusser ballen elegant i lengste hjørnet og øker til 3-1.

Like etter utnytter Nyquist en feil fra gjestene og alene med keeper gjør han ingen feil og setter sin femte scoring for sesongen.

Et resignert bortelag klapper litt sammen på slutten og vertene er nærme både en og to scoringer til. Både Vemund Garden og Jonas Hov får sine muligheter, men ballen finner ikke veien til nettmaskene.

Vetle Basma tok for seg i en tøff, men fair kamp. Foto: Magne Berg

A-laget tar tre nye poeng og befester 2.plassen på tabellen bak et ubeseiret Korsgård før lagene møtes neste torsdag. Før det venter Vansjø/Svinndal på bortebane 2.pinsedag. Med god uttelling i disse kampene blir det en spennende høst for blåtrøyene.

Kampfakta:

Driv-Eidsberg  4-1 (2-1)

Mjær stadion, ca 30 tilskuere

Laget: (4-3-3) Theo Jørgensen - Stein Arild Degrum, Stian Skøyum, Stian Stubberud, Anders Grøholt - Eirik Sørsdal, Benjamin Røkeness, Vetle Basma - Marius Nyquist, Kenneth Rustad, Vemund Garden.

Innbyttere: Fredrik Skøyum, Mathias Hov, Jonas Hov, Marius Skøyum, Waleed Ul-Haq, Sean Olsen.

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 4. Jun 2019

Torsdag tar A-laget i mot Eidsberg til årets 6.serierunde. Guttene ligger for øyeblikket på 2.plass og kjemper om 3 nye poeng i kampen om opprykk. Siste nytt før kampen her.

En nærmest skadefri tropp er klar og i tillegg er sjøforsvarets, Stian Stubberud tilgjengelig da han er på perm. Joachim Flåten er fortsatt et spørsmålstegn, men det ryktes at han har kjøpt nye sko. Hva slags sko sies det ingenting om. Sven Hoff har tøyer og tøyer, men er nok ikke 100% før til høsten.

Mats Haug virker til å være på beina og fullførte forrige ukes kamp for juniorlaget. Matas Jakubonas varmer fortsatt benken og har nå søkt NAV om uføretrygd pga ryggproblemene. Jørgen Rundhaug har kastet krykkene, men finner vel en grunn til å ta de frem igjen snart.

Eidsberg stiller etter rapportene med fullt mannskap, et mannskap som beskrives som et tungt men arbeidsomt lokomotiv. Hvittrøyene fra indre Østfold har spilt jevnt mot samtlige lag så langt, blant annet har de tapt med 1 mål for serieleder Korsgård og slått bunnlaget Skiptvet med 1 mål. Coach Randem er klar på at det blir en tøff kamp. - Eidsberg er et fysisk og ærgjerrig lag som slipper til lite. Vi må forvente oss en lavtliggende motstander som kommer hit for å kontre på oss. Får vi spillet vårt til å sitte, så er jeg optimistisk fortsetter Randem.

Coach Randem er optimistisk før torsdagens kamp. Foto: Magne Berg.

Ta turen for å støtte gutta i kampen om 3 nye poeng.