Ny seier i slitekamp for A-laget

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 7. Jun 2019

(Driv-Eidsberg 4-1) Driv tok årets tredje hjemmeseier av like mange mulige da Eidsberg ble slått torsdag kveld. I en slitekamp fullt av dueller var blåtrøyene det beste laget og er for alvor med i kampen om opprykk. Nå venter en spennende uke før laget tar sommerferie. (En av banens giganter, Eirik Sørsdal. Foto: Magne Berg)

Hjemmelaget tar kommandoen fra start og ruller opp flere gode angrep. Spesielt på kantene kommer vingene til sin rett og bare en svært dyktig keeper hindrer vertene i ta en tidlig ledelse ved flere anledninger. Marius Nyquist får blant annet to muligheter, den ene enorm, men et tigersprang fra den rosakledde burvokteren nekter 26-åringen scoring.

Omgangen nærmer seg halvspilt da en drikkepause finter ut bortelaget. Benjamin Røkeness har vært på sidelinjen for en liten slurk da han stikker i bakrommet og banker inn 1-0 etter en glimrende stikker fra Vetle Basma. Et par minutter senere får vi en scoring av internasjonalt kaliber. Venstreback Anders Grøholt legger inn og ballen stusses i mål av høyreback Stein Arild Degrum. Back til back-scoring, bare som på de store arenaene verden rundt.

Halvtimen er passert da vertene på ny kommer til en stor mulighet, men ballen vil ikke i mål.

De siste ti minuttene jobber gjestene seg inn i kampen. Ballen bankes langt og det blir mye kriging fra begge lag. På overtid kombinerer Eidsberg seg inn i boksen og banker inn reduseringen i lengste hjørnet. Sjanseløst for en ellers meget trygg og solid Theo Jørgensen i hjemmelagets mål.

Benjamin Røkeness gratuleres med 1-0 scoringen. Foto: Magne Berg

2.omgangen åpner med tette dueller og lite finspill fra begge lag. Bortelaget står høyere og det gir gode overgangsmuligheter for de blå, men presisjonen er ikke god nok. Den første halvtimen er nærmest kjemisk fri for målsjanser.

Med kvarteret igjen får grønntrøyene sin største sjanse til utligning. Fra kloss hold kommer deres kantspiller til avslutning, men Jørgensen har full kontroll. Driv foretar et par bytter og tar bedre vare på kontringene. En av de resulterer i en av mange hjørnespark for kvelden. Nyquist slår hardt inn på første stolpe og Basma stusser ballen elegant i lengste hjørnet og øker til 3-1.

Like etter utnytter Nyquist en feil fra gjestene og alene med keeper gjør han ingen feil og setter sin femte scoring for sesongen.

Et resignert bortelag klapper litt sammen på slutten og vertene er nærme både en og to scoringer til. Både Vemund Garden og Jonas Hov får sine muligheter, men ballen finner ikke veien til nettmaskene.

Vetle Basma tok for seg i en tøff, men fair kamp. Foto: Magne Berg

A-laget tar tre nye poeng og befester 2.plassen på tabellen bak et ubeseiret Korsgård før lagene møtes neste torsdag. Før det venter Vansjø/Svinndal på bortebane 2.pinsedag. Med god uttelling i disse kampene blir det en spennende høst for blåtrøyene.