Tosifret i årets første trepoenger - Sjekk Drivbørsen!

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 3. Mai 2018

(Hauketo-Driv 3-10) Med et tidlig rødt kort til hjemmelaget fikk Driv etterhvert gode arbeidsforhold og tok årets første trepoenger. I tillegg fikk blåtrøyene rettet på målforskjellen og spilt på seg en god dose selvtillit etter den trege starten på sesongen. (Arkivfoto: Magne Berg)

Bare fem minutter var passert da en hevnaksjon fra en av hjemmelagets spillere sørget for rødt kort og en tidlig dusj. Taklingen var av det stygge slaget og Flåten må like etter forlate banen med noe som ser ut til å bli en langvarig skade. Til tross for en mann mindre tar grønnskjortene ledelsen etter slett forsvarsspill, dessverre noe vi har sett altfor ofte i de foregående kampene.

Bortelaget, for kvelden kledd i hvitt, svarer nesten umiddelbart og i løpet av få minutter er kampen snudd etter scoringer av Degrum og Nyquist. Sistnevnte putter en gang til før unge Hoel øker til 4-1 med en scoring som fikk de mange fremmøtte til å tenke på A-lagets tidligere venstreback som hadde mange perler av det samme slaget. Sist sett på Mjær stadion naturgress i 2010.

Gjestene kontrollerer inn ledelsen til pause.

Publikum har knapt funnet setene sine da Degrum starter 2.omgang med nettsus. Like etter er det rør i de bakre rekker og hjemmelaget stanger inn reduseringen. Direkte fra avspark er Degrum frempå igjen og øker til 6-2. Lysluggen, som før kampen seriøst vurderer å varme opp til lørdagens kamp med å løpe Holmenkollstafetten, sparer ikke på kruttet i kveld heller. 53 minutter er passert da han springer inn sin fjerde scoring og lagets syvende.

Det byttes en del og kampen roer seg noe. Degrum flyttes ned i midtbaneleddet for å unngå at han scorer mer. Selvtilliten hans ville ikke hatt godt av det...

Nyquist er også byttet ut og erstattet med lillegutt, Fredrik Skøyum. Eldstemann i angrepsrekka noterer seg beskjedent med 2 scoringer. I tillegg finner endelig Vemund veien til nettmaskene etter at han, i følge seg selv, blir snytt for opptil flere scoringer som enten var inne eller som lagkameratene "stjal" fra han. Hawkeye og VAR (videodømming) etterlyses altså nå i 6.divisjon(!)

Kampen ender til slutt med hockeysifre, men Driv tar årets første seier og sårt tiltrengt selvtillit. Allerede lørdag er det ny bortekamp mot Abildsø ved idylliske Østensjøvannet. Kampstart kl.16.00.

Laget: (4-3-3)

Theo Jørgensen 6 - Sjanseløs på målene, har et par kjemperedninger. Rør med et par utspark.

Dennis Røkeness 6 - Litt passiv på første baklengs, ellers bra. + for assist.

Joachim Flåten 3 - Rør på klarering, gult kort og ut med skade etter 22 min.

Stian Skøyum 5 - Høyt og lavt. For det meste solid. Trekk for hjerneblødning rett før slutt.

Tobias Korsæth 5 - Ikke briljant, ingen grove feil. Bra gjennomføring.

Eirik Sørsdal 6 - Jobber og sliter. Skaper ikke mye, men ødelegger for motstanderen.

Benjamin Røkeness 6 - Pasningsikker. Taper noe i duellspillet, men gjør få feil.

Mats Haug 7 - Stor motor. Viljen større enn evnen til tider. + for 3 assist.

Vemund Garden 6 - Jobber utrettelig. Noe upresis, men får til slutt mål og 2 assist.

Marius Nyquist 6 - Scorer, men bær score mer. Kreativ, men nonchalant til tider.

Stein A. Degrum 8 BB - 4 scoringer, assist og overalt på banen. Banens beste.