Superveteran matchvinner da rekruttlaget sikret opprykk

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 10. Sep 2016

(Driv 2-Skaubygda 1-0) I en jevnspilt og spennende kamp måtte det et straffespark til for å skille lagene. Superveteran Steinar tok ansvar og med matchvinnerscoringen sørget han også for at rekruttlaget sikret opprykk foran neste sesong. Jonas Hov (14) ga alt for laget. (Foto: Magne Berg)

I forkant av kampen ble det jobbet iherdig med å stable på plass en slagkraftig tropp. Flere av de faste spillerne manglet så det ble hentet inn et par veteraner i tillegg til hele seks spillere fra 2001-årgangen. Av disse debuterte både Christoffer Brunstrøm og Jonas Tidemann på seniornivå og gjorde sine saker meget bra. Troppen skulle da vise seg å være slagkraftig nok.

Forutsetningen foran oppgjøret var klare. Med seier var det kun syltynn teori som kunne frata rekruttene opprykk, men siden andre resultater gikk Drivguttenes vei ble all tvil feid til side fredag kveld. Vemund Garden var som vanlig på plass og referer nedenfor viktige og mindre viktige hendelser fra kampen.

Veteranen Steinar var en bauta i forsvaret og ble matchvinner med sin scoring. (Foto: Magne Berg)

Av Vemund Garden

Kampstart om 10 min og Mads spiller som vanlig P4-musikken på full guffe over stadionanlegget. Heldigvis har spillet vært bedre enn musikksmaken til Randem i år, men den målfarlige stopperen Jokke mangler, noe som kan slå ut begge veier. I hans plass starter superveteran Steinar, noe som burde bekymre Jokke.

1 min. Sandem med noen frekke overstegsfinter, ballen triller til utspark.

3 min. Skøyum blir spilt igjennom, men surrer ballen ut da han ikke vet hvordan man bruker høyrefoten. Like før den sjansen sleiver den samme Skøyum ballen utenfor åpent mål med det tidligere nevnte høyrebeinet.

6 min. Skaubygda kommer til avslutning på volley, men som vi vet går ikke det i 8 divisjon.

8 min. Fantastisk ball fra Steinar sender Fredrik igjennom. Han tar ned elegant på brystet, klemmer til på volley og keeper må frem med en redning i Tom Heaton-klasse. Returen faller tilbake til Fredrik som lomper ballen til keeper. Som jeg sier, så scorer man ikke på volley her. Like greit å lære seg det, først som sist!

10 min. Skaubygda viser hvorfor de kun har scoret 29 mål i år. En spiller legger bredsiden til og treffer med leggskinna. Ballen triller rolig langt, langt utenfor målet.

16 min. Nyquist går fra egen banehalvdel, passerer 13-14 spillere og sender ballen til Sean som er plantet i offside.

17 min. Marius "Messi" Nyquist får ballen av Tobias "McShane" Korsæth og drar seg innover og fyrer av, men den triller rolig inn til keeper.

21 min. Skøyum med en kontrollert heading. Måtte bare nevnes.

22 min. Vært en uvanlig rolig kamp til nå.

Richard tok keeperansvaret og holdt buret rent. (Foto: Magne Berg)

24 min. Skaubygda med to kvinner i trenerapparatet. Svært nytenkende der altså, noe som står i sterk kontrast til hjemmebanen deres som er av god gammel grus.

25 min. Corner til Driv, keeper glipper og det såkalte flipperspillet starter. Mange sleivspark senere, blir ballen kontrollert sleivet vekk.

28 min. Driv har tatt kontroll på kampen nå. Riktignok uten å skape noe som helst.

30 min. Skaubygda med sitt ellevte bytte for dagen. Sliter nok med det behagelige underlaget her.

31 min. Randem har tatt grep og bytter plass på kantspillerne Sean og Tobias. Coach ble nødt til å gjøre noe da supporterne forlangte mer. Ikke at det har skjedd noe mer etter det da...

35 min. Nyquist med raid, drar seg inn i boksen og blir felt. STRAFFE!

36 min. Steinar stepper frem og tar ansvar. Han er kald som en dypfryst Ristorante, sender keeper en vei og ballen den andre. 1-0.

41 min. Nyquist starter med en tofoter forbi en spiller før han slår tversover til Tob. Sistnevnte legger igjen til Benjamin som curler ballen på bakre stolpe, der er Nyquist som stuper ballen i mål. Dessverre mener mannen med fløyte at det er offside.

Pause. Undertegnede mener guttene burde få mer fart på angrepspillet. Det er da bedre med 5-4 enn 1-0. Randem er nok ikke like enig...

Kaptein Dennis gikk foran og viste vei (Foto: Magne Berg)

46 min. Flott oppbygd angrep av Driv. Noen trekk senere og Brunstrøm sender Nyquist fri på kanten, han blir obstruert og får frispark. Frisparket ender med en volley fra Sean, like utenfor.

54 min. Skaubygda kommer til avslutning fra 10 meter. Høyt over.

55 min. Benjamin banker til og skyter hull i lufta, to ganger!

59 min. Skaubygda legger et lite press på oss nå.

62 min. Bytte. Skøyum ut, Mats Haug inn. Tror jeg.

63 min. Føttene til Skøyum er fine, ikke utseendemessig, men skademessig.

65 min. Benjamin holder igjen motspiller. Gult kort til Randem(!)

68 min. Driv blir presset tilbake nå, vi skylder på dommeren.

72 min. Corner fra Skaubygda holder på å klønes i mål. Farlig nå.

77 min. Steinar rager høyest på corner og header langt utenfor.

80 min. Driv har kommet mer med nå.

Sean Olsen var en sterk bidragsyter til seieren. (Foto: Magne Berg)

81 min. Skaubygda kommer igjennom og felles av vår gode keeper. Litt heldig som slipper kort der. Frisparket går 28,3 meter utenfor.

84 min. Nytt frispark. Dette går på mål, men Richard er på plass og redder sikkert.

86 min. Nyquist prøver seg på frispark fra 30 meter. Keeper er med på notene med en glimrende tv-redning.

89 min. Sandem med gult kort for klaging. Det klager han faktisk ikke på.

Det legges til 5 minutter.

Skøyum, her i trivelig passiar med dommeren. (Foto: Magne Berg)

93 min. FOR EN REDNING! Keeper Hellerud slår til med en beinparade i klassen over verdensklasse. En steinhard volley fra 5 meter reddes på mirakuløst vis, herregud!

95 min. Nyquist med en luke før han blir meid ned i boksen. Utrolig nok ikke straffe.

Slutt! Gamlegutta sikrer opprykket med scoring og feberredning! Champagneregnet (alkoholfri) vil ingen ende ta, enkelte av unggutta viser manglende ferdigheter med å åpne flaskene og det er bra.

I tillegg til opprykket skal også rekruttlaget spille sluttspill i kretsmesterskapet i oktober. En god uke for våre seniorlag som begge holder buret rent og sikret seg viktige poeng.

Fornøyde spillere og trenere etter kampslutt. (Foto: Magne Berg)

Driv 2-Skaubygda 1-0 (1-0)

Mjær stadion, ca 40 tilskuere + fotograf Magne Berg.

Laget: (4-4-2) Richard, Steinar (Tidemann 78) Dennis, Sandem, Kevin (Brunstrøm 46) Tobias, Benjamin, Eirik, Sean (Hov jr. 84) Nyquist, Skøyum (Haug 62)

1-0 Steinar 36 min.