Perlescoring sikret poeng i elleville sluttminutter

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 6. Sep 2018

(Driv-Lambertseter 3-3) For første gang i år ble Sørsdal benket fra start og umiddelbart startet spekulasjonene om dette var knyttet til 35-åringens jobb hos hovedkonkurrenten til Coach Randems arbeidsplass. Uansett svarte veteranen med fantastisk innsats og en solid kandidat til årets mål. (Arkivfoto: Magne Berg)

Inngangen før kampen var preget av mange forfall og overraskelsen var nok stor da det ble kjent at Sørsdal var å finne på benken fra start. Ryktene om at Coach Randem skal ha en personlig vendetta mot veteranen da de jobber i konkurrerende bedrifter fikk ytterligere vann på mølla. At Sørsdal ble benket fordi han dukket opp like før oppmøte grunnet kamp med sin 10 år gamle datter kunne selvfølgelig blitt nevnt som den reelle årsaken, men det ville blitt kjedelig og lite å skrive hjem om.

Med Sørsdals fravær fra start fremstod hjemmelaget tafatte og uten initiativ. De hvitkledde gjestene fra Lambertseter fikk gjøre som de ville og i løpet av det første kvarteret trille de to baller bak en vikarierende Matta Hov i buret. Den første scoringen kunne nok vært avverget av burvokteren, men nye og gode keeperhansker får ta skylden for den.

Laget fra drabantbyen får en ny nettkjenning, men blir avblåst for å bruke Markus som stige.

Blåtrøyene sliter med den defensive strukturen, manglende presisjon i det offensive spillet og skaper usedvanlig lite. Kvarteret før pause gjøres det to bytter og formasjonsendring. Det gir vertene bedre trygghet defensivt. Bortelaget leder 2-0 halvveis.

2.omgang starter med stillingskrig og første halvdel er meget sjansefattig. Jonas Hov kommer inn og gradvis jobber Driv seg inn i kampen. Et slitent Lambert gir fra seg grepet om kampen og de blå kommer til flere sjanser. Størst er trippelsjansen på en dødball som på mirakuløst vis ikke ender med scoring.

Syv minutter før slutt, etter å ha spilt med stein i skoa hele kampen, får Degrum et godt treff og lurer ballen inn via stolpen. Minuttet etter snapper Jonas ballen, drar av stopperen og banker inn utlikningen. Så fort kan det snu og igjen kommer blåtrøyene tilbake etter å ha ligget under.

Kampen åpner seg og hvittrøyene er svært ivrige på tre poeng for å sikre opprykket. Minuttet før slutt går bortelagets benk bananas da Tobias er uheldig å styre ballen i eget mål. Borteseier vil garantere opprykk for Lambertseter.

Hjemmelaget sender samtlige mann i angrep og inn i overtiden legger de et voldsomt trykk på sine gjester. Først er Mini Skøyum millimetere unna å stange inn et hjørnespark, så er det en ny klabb og babb situasjon hvor de tilreisende klarer i vill desperasjon.

Fire minutter på overtid lemper Benjamin ballen inn i boksen. Klareringen faller ut på hjørnet av 16-meteren, der er Sørsdal som banker til i lengste kryss og Mjær stadion eksploderer. Med siste spark på ballen redder kraftspissen ett poeng for A-laget. For øvrig blåtrøyenes fjerde uavgjort på rad, som nå er ubeseiret på de 9 siste kampene.

Neste kamp spilles borte mot Manglerud/Star neste uke.

Driv-Lambertseter 3-3 (0-2)

Mjær stadion, ca 50 tilskuere

Laget: (4-4-2) DRIVBØRSEN av Joachim Tormod Flåten

Mathias Hov 5 - Tre baklengs og en klasseredning. Løste endelig 5-meterkoden.

Tobias Korsæth 4 - 30 min i hver omgang, klart best i den 2.omgangen.

Benjamin Røkeness 5 - På det jevne, som resten av Driv best i 2.omgang.

Markus Høvik 5 - Solid i duellspillet og noterer seg for en assist.

Anders Grøholt 5 - En grei time. Tøff dag for backene våre.

Stein A. Degrum 6 - Utallige meter lagt ned, men mange balltap. Tar seg sammen, scorer og får assist.

Vetle Basma 5 - Forventer alltid mye av balltalentet. Litt anonym, gjør mye grovarbeid.

Mats Haug 4 - Jobber hardt, men får det tøft mot et ballspillende bortelag.

Fredrik Skøyum 4 - Tunge første 30 min. Blir tatt av, bedre de siste 20 han spiller.

Marius Nyquist 4 - Tar med forsvaret på noen løpeturer. Prøver mye, men lite hell.

Kenneth Rustad 4 - Spilte 70 min uten en eneste avslutning. Blidfisen tok og ga mye juling.

Innbyttere:

Eirik Sørsdal 7 BB - Inn etter halvtimen og er med på å snu kampbildet. Stenger midten og scorer 3-3.

Eirik Haug 4 - Alle som spilte back fikk det tøft. Jobber hardt, men mange feilpasninger trekker ned.

Jonas Hov 6 - Får siste 30 min. Tar godt vare på dem, tør å utfordre. Banker inn utlikningen.

Marius Skøyum 5 - Siste 20 min. Bidrar sterkt på offensiv dødball, involvert i siste målet.

0-1 William Olsen 7 min

0-2 William Olsen 16 min

1-2 Stein A. Degrum 83 min

2-2 Jonas Hov 84 min

2-3 Selvmål 89 min

3-3 Eirik Sørsdal 93 min