To røde og ellevilt overtidsdrama på Dælenenga

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 16. Aug 2018

(Grüner-Driv 3-3) A-laget startet høstsesongen med et besøk på Dælenenga. De lilla fra Grüner ledet tre ganger og da vertene tok ledelsen tre minutter på overtid trodde de fleste at høstjakta hadde startet med et bomskudd, men den gang ei. (Arkivfoto: Magne Berg)

De hvitkledde gjestene fra Ytre Enebakk åpner kampen best. Sørsdal får den første sjansen, men avblåses korrekt for en hårfin offside etter en strøken kontring. Bakover har Driv full kontroll og avvæpner det lille som kommer fra hjemmelaget.

Halvtimen er passert når tanksen og dødballsdødaren, Stian Skøyum stanger et hjørnespark i bakken og i metallet. 1.omgangs klart største sjanse. De hvitkledde skapte som vanlig flere muligheter på dødball, anført av en fin fot fra yngste Røkeness og avslutninger fra ulike kroppsdeler hovedsakelig fra mellomste Skøyum.

Minuttene før pause tar hjemmelaget noe over og får en skummel mulighet, men en glimrende inngrepen fra Theo hindrer scoring. Lagene tar pause og hiver etter pusten på stillingen 0-0.

2.omgang åpner med et brak. Grüner åpner med et voldsomt trykk og stanger inn en corner allerede etter to minutter. Gjestene svarer like etter da Vetle sender igjennom Nyquist som scorer sikkert. Svenskens niende mål for sesongen. Minutter etter blir en tellefeil bakerst straffet knallhard og Magnus Rees sender vertene i ledelsen på ny. Alt dette skjedde i løpet av omgangens 10 første minutter.

Kampen blir tøffere og inneholder en haug av dueller og fysiske bataljer. Det unge mannskapet til Driv håndterer det ganske godt og står opp bra mot et fysisk svært sterkt hjemmelag. Temperaturen øker i takt med intensiteten og dommerens kortstokk må etterhvert tas i bruk.

Med en bred stall har Coach Randem fått noen luksusproblem, men samtidig er han en privilegert trener som kan høste godt av innbytterbenkens gode grønnsakshage. Blant poteter han bytter inn er Vemund Garden, Markus Høvik og Felix Løland. Sistnevnte er også sist på ballen da hvittrøyene utlikner med snaue ti minutter igjen. En dødball svinges inn fra Benjamin og kriges i mål av lysluggen etter mye kål i feltet.

Begge lag jakter tre poeng og stemningen blir noe mer amper, både på banen og tribunen. Vetle har sett seg lei av gjentatte trøyeholdinger og får da selvfølgelig gult kort når han napper litt i kragen på sin oppasser. I det klokken bikker 90 minutter får Tran direkte rødt kort etter å ha sparket ned Degrum rett foran dommeren.

Tre minutter på overtid smeller det. Passivt forsvarsspill sørger for at Bouyazidn får avslutte upresset fra 17 meter og banker ballen oppunder tverrliggeren og de lilla tror at alle poengene blir værende på Dælenenga. Ved avspark flytter Driv frem samtlige mann og ballen bankes opp foran vertenes mål. Markus Høvik er sterk i lufta og vinner et frispark like utenfor boksen etter en dytt i ryggen. Nyquist og Benjamin stiller seg opp, men istedenfor avslutning spiller Benny fri Vetle som banker inn kveldens tredje utlikning. Et genialt frisparktrekk!

Dommeren blåser av kampen i det utlikningen er et faktum og det koker fullstendig over for flere av Grüner sine spillere. Hjemmelagets siste målscorer får først gult, så direkte rødt etter at han gikk fysisk på dommeren. Drivs spillere holder hodet kaldt og reiser hjem med et poeng i bagasjen. Høstjakta har startet. Neste onsdag venter Hauketo på Mjær stadion. Da fortsetter jakten!

Grüner-Driv 3-3 (0-0)

Dælenenga, ca 40 tilskuere

Laget: (4-4-2) "DRIVBØRSEN" av Joachim Tormod Flåten

Theo Jørgensen 7 - Tøff i skallen, tar det han skal + 1. Gode utspill.

Tobias Korsæth 6 - Kontrollert match, gjør det enkelt.

Stian Skøyum 7 - Sjef i dag. Livsfarlig på offensiv dødball. Kong Keegum.

Benjamin Røkeness 8 - God i lufta. Serverer gutta fløtedødballer. Hjernen bak 3-3.

Dennis Hoel 6 - Tar sin del av krigen. Uredd!

Stein Arild Degrum 6 - Løper, løper og løper. Slitsom fyr å møte.

Vetle Basma 8 BB - Byr på alt! Vond å møte og er overalt. Gir oss 3-3 på overtid.

Matas Jakubonas 7 - Liten, men stor gutt. Ikke redd for å kline til mot de store gutta.

Fredrik Skøyum 6 - God i duellspillet, tar mange returløp og kommer til gode innlegg.

Eirik Sørsdal 6 - Kunne vært farligere, men i dag var det godt å ha krigeren. Gir alt.

Marius Nyquist 6 - Forventer alltid litt ekstra. Litt rusten, men scorer selvfølgelig!