Elektrikeren sørget for spenning i årets første hjemmetriumf

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 24. Mai 2018

(Driv-Manglerud/Star 2 7-1) Det stod og stanget lenge for hjemmelaget, men når det først løsnet så rant målene inn tross en aften der enkelte led av scoringsvegring. Etter kampen startet ryktene om at enkelte ble vaksinert før kampstart. (Arkivfoto: Magne Berg)

Ny hjemmekamp. Solskinn, varmt, greit med folk og enda flere mygg. Det er Mjær stadion det. Den 7 serierunden ble avviklet mot rekruttene til Manglerud/Star som før kampen stod med 2 poeng færre enn blåtrøyene.

Åpningskvarteret er innholdsrikt og unge Rustad har allerede svidd av to kjempesjanser da Degrum enkelt kan gi vertene ledelsen fra kloss hold. På bortelagets første visitt utlignes det. En glipp fra yngste Røkeness straffes hardt og en hoderystende storebror kaster håpløse blikk fra sidelinjen. Nyquist kommer til unnsetning sekunder senere og Driv er igjen i føringen. Lillebror Røkeness retter forøvrig opp glippen og stenger butikken resten av kampen.

Rustad gir seg ikke, men heller ikke på tredje forsøk skal det lykkes. Fra 1 meters hold banker han ballen i tverrliggeren. Det er også flere som forsøker seg foran mål, men som med elektrikeren så gnistrer det ikke i avslutningene.

Vetle Basma har kanskje lagt håndballen på hylla, uansett er han tilbake på kunstgresset for første gang denne sesongen. Halvveis i omgangen tester han venstrebeinet, men finner bare nettveggen på gal side av målet. Ellers et brukbart comeback av 21-åringen som måtte av før timen var spilt grunnet krampe i leggene.

Til tross for flere enorme muligheter går lagene til pause på stillingen 2-1 og faktisk kunne M/S fått med seg utligning rett før pause, men avslutningen stryker tverrliggeren. Hadde det ikke vært for at flere av gutta er tynne i håret hadde det nok ventet en hårføner fra Coach i pausen, men nøyer seg med en advarende pekefinger.

Coach Randem med en advarende pekefinger til sine gutter. Foto: Magne Berg

2.omgang fortsetter som den første. Blåtrøyene ruller opp sjanse på sjanse, men ineffektivitet står fortsatt på menyen. Nærmest uten uttelling er lillebror Røkeness som streifer tverrliggeren med et frispark fra snaue 25 meter.

Kampen er på et vippepunkt og de brente sjansene gjør at det begynner å gå kaldt nedover ryggen på mange av de fremmøtte. Etter 64 minutter kommer en scoring som varmer. Tobias setter opp Marius "Barnes" Nyquist på venstresiden. Gutten med banens minst pene sveis scorer kveldens vakreste mål da han banker ballen opp i lengste kryss. Like etter får Rustad hvile og går av banen til høflig applaus. Elektrikeren fant ikke veien til mål denne kvelden, men sørget i det minste for å beholde spenningen så lenge som mulig.

Med kvarteret igjen løsner det foran mål for blåtrøyene. Røkeness spiller igjennom Nyquist, som setter sitt tredje for kvelden før han erstattes av Sean. Kaldblodshesten Degrum får også gå i stallen og erstattes av Jonas Hov. Fredrik har fått det siste kvarteret og fyrtårnet svarer som vanlig med scoring da han drar seg igjen om er iskald alene med burvokteren.

Like før slutt kommer kveldens mest omtalte scoring. Et presist og flott angrep startes og avsluttes av Vemund Garden som får scoringen registrert, men Glenn Røkeness, som ønsker å være anonym, sier fast bestemt at ballen var inne på avslutningen fra Jonas Hov. Vemund derimot får betalt for å gå på mulig retur og det gleder Coach som hadde dette på agendaen før avspark.

Sean Olsen. En luring og en snik, en skikkelig målsnik. På overtid styrer Vemund en corner videre og styres i mål av unge Rally-Olsen. Gutten med svidd gummi fastsetter sluttresultatet til 7-1 og en kjærkommen 3-poenger gjør at blåtrøyene klamrer seg til håpet om å kjempe i toppen utover sesongen.

Neste uke er det toppkamp borte mot serieleder Oppsal på Trasop kunstgress.

Driv-Manglerud/Star 2 7-1 (2-1)