Rekordrask scoring i ny uavgjort for A-laget

Postet av Driv Menn Senior A den 8. Mar 2015

Det tok kun 17 sekunder før Marius Nyquist sendte hjemmelaget i en rekordtidlig ledelse. Men selv etter å ha ledet to ganger, endte det for andre gang på en uke uavgjort for A-laget. Til tross for det var det mye spennende å ta med seg videre.

Årets første hjemmekamp for seniorene ble en underholdende kamp, der lagene byttet på ledelsen, men som til slutt endte uten seierherrer. Marius Nyquist ga hjemmelaget ledelsen i det som må være den raskeste scoringen for A-laget, ihvertfall på lang lang tid.
Kun minutter senere var lagene like langt, da en markeringssvikt sørget for at Langhus altfor enkelt kunne utligne.

Det var en første omgang som ble litt preget av sterk medvind for gjestene. Hjemmelaget ble presset lavt i banen og slet med å flytte spillet høyere i banen. Langhus kom også til et par gode muligheter, men metallet og en god keeper sørget for at stillingen stod seg til pause.

Det var også knyttet stor spenning til Driv sin nye formasjon. Hovedtrener Roger Svendsen lot seg inspirere av sin kollega i Mjøndalen og sendte gutta ut i en offensiv 3-4-1-2 formasjon. Dette var både spennende og interessant. Blåtrøyene løste dette stort sett greit og spesielt midtstoppertrioen imponerte med stødig og trygt forsvarsspill.

Medvind i 2.omgang skulle gi hjemmelaget et løft og spillet blir flyttet høyere i banen, uten å by på all verdens problemer for de burgunderrød. Det er faktisk Langhus som skal skape trøbbel da vi ikke er våken på en dødballvariant og en god avslutning sender bortelaget i ledelsen. For andre gang sørger markeringssvikt for mål i mot, sløvt!

Hjemmelaget jobber seg gradvis mer inn i kampen og skaper noen sjanser uten å få uttelling. Etter 72 minutter kombinerer hjemmelaget fint. Braathen spiller til slutt igjennom Degrum som plasserer ballen iskaldt bak bortelaget keeper.
Etter dette trykker hjemmelaget voldsomt på og kommer til flere muligheter. Gjestene har løpt ifra seg og en noe frustrert Langhusspiller klarer det kunststykket å prate på seg to gule kort. Tidlig dusj og Driv skal fullføre kampen med en spiller mer.

Marius Nyquist har etter alle solemerker navnet sitt i historiebøkene etter den rekordtidlige scoringen. Etter 81 minutter bør han strengt talt få navnet inn i boka for tidenes bom på Mjær stadion. Fra 3 meter er det bare å bredside ballen i det tomme buret, men på en merkelig måte stokker han beina som bambi på isen og ballen klareres til corner.
På det påfølgende hjørnesparket så bøter nevnte Nyquist på skaden. En perfekt serve finner hode til Stein Arild Degrum, som setter sitt andre mål for dagen. 3-2 til hjemmelaget.

Med en man mer burde Driv sine utvalgte klart å lukke kampen, men 5 minutter før slutt gir vi bort et frispark 20 meter rett foran mål. Bortlagets kaptein tar sats og skrur ballen elegant over muren, uten mulighet for Shangar. 3-3 og lagene er like langt som når de startet.

De siste minuttene tikker unna uten at lagene skaper noe særlig og kampen ender uavgjort. Noe som kanskje kan sies å gi et riktig bildet av kampen.
Driv viser til tider at de har noe på gang, men blir som tidligere straffet knallhardt for feilene de gjør. Med en måned igjen til seriestart er det fortsatt tid til å justere dette.
Neste treningskamp er lørdag 21 mars kl.13.00 på Mjær stadion. Da kommer Huringen på besøk.

Laget: (3-4-1-2)
Shangar, Dennis, Flåten, Eide, Nyborg, Kjell, Nordlie, Killerud, Nyquist, Skøyum, Degrum.

Innbyttere: Aarvold, Braathen, Ludvik, Vemund.

Postet av Driv Menn Senior A den 3. Mar 2015

Etter 9 baklengs fra forrige treningskamp, var det et noe mer gjerrig Driv som tok turen til Spydeberg søndag ettermiddag.

Det var riktignok ingen gnistrende forestilling de 12 fremmøtte fikk se. Spydeberg tok kommandoen fra start, men kampplanen til Driv sine utvalgte var først og fremst å tette igjen bak, så scoringene uteble. Allerede etter 3 minutter setter Fredrik Killerud ballen i mål, men avblåses for offside.
På tross av et noe guffent vær preget ikke det spilleforholdene nevneverdig. Derimot så linjemann på motsatt side lite komfortabel ut, mannen med flagget var for dagen Oddmund Garden.

Selve kampen preges av mange dueller og lite finspill. Hjemmelaget har ballen mest, men utreder svært lite produktivt. Driv har god kontroll defensivt, men sliter med omstilling fra forsvar til angrep og vi gir fra oss ballen altfor lett. Dette gjør at vi bruker mye krefter på å forsvare oss, men det gjør vi til gjengjeld bra.

Inn i siste del av 1.omgang greier vi omsider å kjøre noen overganger med god presisjon. Gutta er presise og kommer til noen halvsjanser. 5 minutter før pause skaper vi et godt trykk på dødball og på bakerste krangler Vemund ballen over streken til ledelse for bortelaget. Frem til pausesignalet kontrollerer gutta inn ledelsen og lagene går i garderoben for å følge innspurten på 5-mila.

2.omgang starter som den første. Spydeberg har en del ball, men Driv forsvarer seg godt. Begge lag begynner etterhvert å bli slitne og bortelaget får noen gode overgangsmuligheter etter feil fra hjemmelaget. Dårlig besluttsomhet på siste 1/3 av banen gjør at mulighetene til å øke ledelsen skusles bort.
Dette blir vi straffet for og 10 minutter før slutt kommer utligningen. En liten glipp i et ellers prikkfritt midtforsvar gir hjemmelaget muligheten og denne gangen lot de seg ikke be to ganger.
På overtid kommer Nyquist igjennom og får pirket ballen over streken, men blir avblåst for angrep på keeper.

Kampen ender 1-1 og må sies å være et greit resultat utfra kampbildet. Sett med Drivøyne var det godt å få den defensive delen på plass, selv om det gikk noe på bekostning av det offensive.

Neste treningskamp for A-laget er lørdag 7 mars kl.13.00 på Mjær stadion. Da kommer Langhus på besøk.

Coach Randem

Slått både gule og blå av Ski

Postet av Driv Menn Senior A den 10. Feb 2015

I sesongens 2. treningskamp skulle A-laget få en fotballeksjon av naboen fra Ski.

Etter årets første treningskamp hvor gutta fra Ytrebygda gikk seirende ut mot Bækkelaget, var optimismen stor foran søndagens lokaloppgjør borte mot Ski. Driv skulle derimot komme kraftig ned på jorda igjen. Enkelte kamper er det ikke så mye å skrive hjem om, så kampreferatet blir av det korte slaget. 25 minutter er spilt og Ski leder alt 5-0. En første omgang langt under pari hvor flere av spillerne ikke er tilstede i det hele tatt, svakt.
2.omgang er riktignok noe mer oppløftende, men det må sees i sammenheng med at gutta i gult senker seg noe. Hovel sørger for å pynte på resultatet ved et par anledninger, samtidig som Vemund forhindrer 2-sifferet bakover. Kampen ender 9-2 til hjemmelaget.
Kampen er allerede lagt i den berømte boka og det forventes å se et helt annet lag på banen når neste treningskamp går av stabelen 1 mars mot Spydeberg. Gutta kan langt bedre, så det satses på en snarlig forbedring allerede på trening torsdag.