Rustad-hattrick da A-laget banket Badebyen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 30. Aug 2019

(Driv-Badebyen Drøbak 5-0) Kenneth Rustad var tilbake fra start og noterte seg like så godt for hattrick da Driv tok sin syvende strake seier. I toppoppgjøret mot Badebyen var hjemmelaget best fra start til slutt. (Foto: Magne Berg)

Kenneth Rustad (3), Vemund Garden og et uheldig selvmål sikret nok en trepoenger for Driv. Seieren gjør at blåtrøyene står med 9 seire og ett tap på 10 kamper. Laget har skaffet seg en avstand ned til opprykksrival DFI 3. Med fire gjenstående serierunder er luken på seks poeng, før nettopp disse lagene møtes neste uke.

– Mange har hatt lignende forsprang før også, og da ble det tatt igjen. Vi har et godt utgangspunkt, men vi skal vinne kamper til det ikke lenger er noen tvil, sier Coach Randem.

Dette var lagets syvende seier på rad, og Randem innrømmer at laget er klare for et nivå opp.

– I dag, når vi spiller på det nivået her, er vi mer enn gode nok for en divisjon opp. Men vi varierer fortsatt litt i prestasjonene fra kamp til kamp, fortsetter Randem.

Pangstart

Oppgjøret mot Badebyen håndterte blåtrøyene, for anledningen i hvitt, bra fra start til slutt.

Kaffen kjøpt før kampstart var knapt drukket opp før Rustad fant målet i Ytre torsdag kveld. Røkeness silkefot finner spydspissen på bakerste stolpe og 24-åringen stanget vertene i ledelsen. Minutter senere er Haakon Storemark uheldig da han setter ballen i eget mål og dobler ledelsen.

Theo Jørgensen hadde en rolig dag i buret. (Foto: Magne Berg)

Halvtimen er passert da en frisk Degrum banker til fra langt hold, keeper gir retur og Rustad er frempå og tupper inn sin andre scoring for kvelden. Defensivt leverte hvittrøyene en bunnsolid kamp. Anført av stopperduoen Hoff/Stubberud skapte gjestene knapt en målsjanse gjennom 90 minutter.

Halvveis ledet hjemmelaget med tre scoringer.

Rustad var ikke ferdig for kvelden. Etter sideskiftet økte 24-åringen ledelsen da han nok en gang er først på en retur og banker inn sin 8.scoring for sesongen. Hattricket var i boks og Rustad får forlate banen til høflig applaus 20 minutter før slutt og overlater spissplassen til Vemund Garden.

Burnley-supporteren vil også være med på moroa. Kvarteret før slutt spilles hurtigtoget fri og fra skrått hold finner han nettmaskene via begge stolpene(!)

Vemund Garden godt fornøyd etter nettsus. (Foto: Magne Berg)

Driv vinner svært overbevisende og er nærmere en sjette scoring, enn det gjestene er redusering.

Kampfakta:

Driv-Badebyen Drøbak 5-0 (3-0)

Mjær stadion, ca 30 tilskuere

Laget: (4-3-3) Theo Jørgensen - Stein Arild Degrum, Sven Hoff, Stian Stubberud, Mathias Hov - Eirik Sørsdal, Benjamin Røkeness, Anders Grøholt - Vetle Basma, Kenneth Rustad, Vemund Garden.

Innbyttere: Waleed Ul-Haq, Mats Haug, Jonas Hov, Sean Olsen, Christer Finnerud, Jan Fredrik Braathen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 28. Aug 2019

Torsdag venter et skikkelig toppoppgjør når serieleder Driv tar i mot tabelltoeren fra Drøbak. Driv har en luke på fem poeng i tetkampen og med seier torsdag kan blåtrøyene ta et nytt steg mot opprykk.

Med fem serierunder igjen å spille spisser det seg til. A-laget er ubeseiret siden mai og det forrige tapet kom i bortekampen mot- nettopp torsdagens motstander, Badebyen Drøbak. De lilla fra Frogn består av godt og blandet, der flere av spillerne har en fortid i blant annet 2. og 3.divisjon.

Hjemmelaget har en bred tropp å velge i og trenger det nå. Toppscorer Marius Nyquist mister resten av sesongen etter kneskaden han fikk forrige uke. De to eldste Skøyums er tvilsomme da de skal kvittere for hybelen de har kjøpt sammen. Matas Jakubonas (18 år) sliter som vanlig med ryggen og er tvilsom.

Mathias Hov er tilbake i troppen etter en ankelskade som har forlenget sommerferien til taxi-sønnen. Det samme er Anders Grøholt og Kenneth Rustad etter faglig innkjøring på ny skole. En som gjør comeback er Jan Fredrik Braathen, som også tar plass i kveldens tropp. Han er tilbake etter å ha tjenestegjort med flagget på brystet (les: militæret) det siste året.

Coach Randem vil ikke snakke for mye om opprykk før kampen. - Vi tar en kamp av gangen, men vinner vi resten så har vi en sjanse uttaler Randem.

Om de blå fortsetter innhøstingen av poeng kan du se på Mjær stadion, torsdag. Avspark kl.19.30.

Mini-Skøyum sin første scoring da A-laget økte tabelledelsen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 23. Aug 2019

(Driv-Skiptvet 4-2) Det var topp mot bunn, men en svak og energiløs andre omgang fra serielederen slapp gjestene inn i kampen. På overtid levnet Marius Skøyum ingen tvil, da han stanget inn sitt første mål for A-laget og sørget samtidig for å øke luken på toppen av tabellen. (Arkivfoto: Magne Berg)

Det startet oppskriftsmessig. Bare sekunder var spilt da Nyquist sendte hjemmelaget foran med sin tiende scoring for sesongen. Få minutter senere bredsider Sørsdal inn kveldens andre mål og alt spillet foregår på bortelagets halvdel. Kvarteret er passert da Nyquist meies ned på vei framover. Utrolig nok slipper synderen unna kortet, men Nyquist må forlate banen med det som ser ut som en kneskade.

Halve omgangen er passert da Basma spilles fri og lirker inn en komfortabel 3-0 ledelse til blåtrøyene.

Litt vel komfortabel kanskje, for Skiptvet får være med å leke ved jevne mellomrom. Dårlig press på ballfører gir fri sikt for rødtrøyene til å prikke baller inn i vertenes boks, uten at det blir farligheter av det. Driv skaper noen spredte sjanser, men det blir med 3 mål til pause.

2.omgangen er direkte svak. Hjemmelaget senker intensiteten og kvaliteten er dårlig. Gjestene prøver seg innimellom, men er upresise på siste tredjedelen. Pasningskvaliteten til de blå er det heller ikke mye å skryte av. Svake mottak, upresise pasninger og dårlige valg florerer.

Etter timen straffes hjemmelaget. Masse rør i egen boks sørger for at de rødkledde kan pirke inn reduseringen og "Skjetve" øyner et lite håp.

Det håpet blir mye sterkere snaue kvarteret før slutt. Nok en gang passivt forsvarspill fra Driv og Taraldrud får drømmetreff og murer den i vinkelen. Bortelaget forsøker en sluttspurt, men har ikke mer å komme med. Blåtrøyene skjerper inn defensiven de siste minuttene og på overtid skaffer Røkeness et hjørnespark. Det tar han selv og finner hodet til Marius Skøyum som stanger inn sin første scoring for A-laget og sikrer samtidig 3 poeng til hjemmelaget.

Til tross for en svak andre omgang, var som alltid poengene det viktigste. A-laget øker ledelsen på toppen av tabellen etter at konkurrentene snublet.

Neste hjemmekamp er torsdag 29.august hjemme mot Badebyen Drøbak.

Kampfakta:

Driv-Skiptvet 4-2 (3-0)

Mjær stadion, ca 20 tilskuere

Laget: (4-3-3) Theo Jørgensen - Stein Arild Degrum, Sven Hoff, Benjamin Røkeness, Vemund Garden - Eirik Sørsdal, Matas Jakubonas, Mats Haug - Jonas Hov, Marius Nyquist, Vetle Basma.

Innbyttere: Stian Skøyum, Stian Stubberud, Sander Aarnes, Sean Olsen, Christer Finnerud, Marius Skøyum

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 21. Aug 2019

Torsdag er det klart for høstens første hjemmekamp for A-laget. Etter seieren mot Spydeberg i forrige uke skaffet blåtrøyene seg en luke på toppen av tabellen og gutta håper på å beholde den når Skiptvet kommer til Mjær stadion i morgen.

Til tross for en noe tynn tropp sist uke klarte laget seg bra, men flere er heldigvis på vei tilbake. Jobb, skader, sykdom og rør som fadderuke hindret flere sist og spenner også bein på en mann eller to denne uken. Joachim Flåten har i praksis vært ute med ulike skader siden mai i fjor og med unntak av en omgang i rampelyset på den "TV-sendte" kampen i januar, har han stort sett vært å finne med tresmak i rumpa.

Mathias Hov sliter med lysken og ligger i stabilt sideleie en uke til.

Gledelig er det at Sven Ole Hoff er spilleklar. Dr. Hoff har slitt lenge med hamstringen, men melder seg nå klar.

Følgende 18 mann stiller i morgen.

Theo Jørgensen, Benjamin Røkeness, Matas Jakubonas, Mats Haug, Jonas Hov, Marius Skøyum, Stian Stubberud, Sander Aarnes, Sean Olsen, Vetle Basma, Stian Skøyum, Vemund Garden, Fredrik Skøyum, Stein Arild Degrum, Marius Nyquist, Sven Ole Hoff, Eirik Sørsdal, Christer Finnerud.

Avspark på Mjær stadion kl.19.45.

Sørsdal matchvinner i slitekamp

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 16. Aug 2019

(Spydeberg 2-Driv 1-2) Høstsesongens første runde ble en slitekamp og de blåkledde måtte grave dypt for å ta med alle poengene. Lagets eldstemann gikk som vanlig foran og ble matchvinner med sin sjette scoring for sesongen. (Arkivfoto: Magne Berg)

Men det var rekruttene til Spydeberg som startet best. Et forøvrig meget forsterket rekruttlag der de fleste er tilhørende førstelaget til daglig. Driv fremstår uansett passive, uten energi i spillet og lar hjemmelaget dytte ball i åpningsminuttene. Etter et par skremmeskudd fra vertene jobber blåtrøyene seg sakte inn i kampen og får bedre kontroll defensivt.

Fremover er det dårlig rytme for gjestene. Lite bevegelser og dårlig presisjon byr ikke på mange truslene i Spydebergs boks.

Det siste kvarteret av omgangen stemmer det noe bedre og Sørsdal får omgangens største sjanse da han forsøker en field goal (les: Amerikansk fotball) og sender ballen ned på perrongen. Men veteranen skal treffe bedre senere i kampen.

Lagene hviler og bytter side på 0-0.

Pausepølsa er knapt fortært da bortelaget tar ledelsen. Mats Haug trer igjennom Vetle Basma på en glimrende overgang og lysluggen banker ballen i nota. Scoringen gir de blå mer ro i spillet og de hvitkledde blir løpende i mellom.

Timen er passert da hjemmelaget får frispark fra nærmere 25 meter. Theo Jørgensen er ikke ferdig med å plassere muren da dommeren gir klarsignal. Frisparket fyker inn i nettet bak en noe frustrert Jørgensen.

Minutter etter faller avgjørelsen. Eirik Sørsdal står opp i duellene og kriger seg forbi 3 hvitskjorter og plasserer ballen iskaldt i lengste hjørnet. Veteranens sjette scoring for sesongen. Driv tar over initiativet og kjører overganger i kjent stil. Nyquist og Basma har hver sin gigantsjanse, uten resultat. De tilreisende publikummerne fra Ytre snakket i etterkant om et mulig slag på Nyquist, som ikke hadde noen god forklaring etter kampen.

Med de forspilte sjansene biter hjemmelaget seg fast i kampen og etablerer et trykk på gjestene i sluttminuttene. Marius Skøyum byttes inn for å rense unna i luftrommet, men byttes ut 60 sekunder senere med en ufarlig hodeskade.

Blåtrøyene rir unna den lille sluttspurten og sikrer seieren og befester samtidig posisjonen på toppen av tabellen.

Neste kamp er torsdag 22.august, da kommer Skiptvet på besøk til Mjær stadion.